Hűtés- és hőszivattyútechnika

Hűtőgép és hőszivattyú szénhidrogén hűtőközeggel? Még mindig túl drága és veszélyes?

Az elmúlt évek során megindult a természetes hűtőközeggel működő berendezések továbbfejlesztése, amely fejlesztés lehetővé tette a specifikus költségek csökkentését és a kockázat minimalizálását.

A kisebb és közepes berendezésekben alkalmazható R290 és R1270 hűtőközegek már kiállták a próbát és megbízhatónak bizonyultak, kedvező fajlagos hűtőteljesítményük pedig teljes mértékben versenyképessé teszi őket, különösen ha hűtési –és fűtési igények együttes kielégítésére van szükség.

MBT CHU 115 magas szintű biztonsággal garantálja a gazdaságos üzemet kisebb mértékű befektetés mellett. A legújabb típusú csavar- és dugattyús kompresszorokat alkalmazzuk, amelyek kipróbált és gazdaságos berendezések.

A berendezéshez az egyedileg fejlesztett PLC vezérlés és a vizuális megjelenítés biztosítja a megfelelő működést. A berendezés kezelése történhet a helyi WEB-panel segítségével  vagy egy WEB böngésző segítségével a helyszínen vagy akár távoli eléréssel: ezáltal a karbantartásra fordított időt és javítási költségeket minimalizálhatjunk.  A kezelőfelületet úgy alakítottuk ki, hogy egyszerű legyen a kezelése, a riasztások és fellépő hibák megjelenítése könnyen érthető legyen.

Az MBT CHU hőszivattyú berendezések 30 – 120 kW hűtőteljesítmény tartományban készülnek. Előnyösen felhasználhatók kereskedelmi, ipari létesítményekben, pl. élelmiszergyártás területén, ahol az állandó hűtési igény mellett, fűtési igény is jelentkezik. A hulladékhőt lehetőség szerint teljesen újrahasznosítjuk, és igény szerint kiegészítjük hőszivattyús üzemmel. Ezen folyamatok során különböző hőmérsékleteket lehet előállítani, a hideg oldali mínusz 24°C–tól egészen a meleg oldali +60°C–ig.

A kombinált igényű felhasználás miatt igen magas, akár 6,0 értékű aEER tényezőt is elérhetünk.

Moduláris felépítésének köszönhetően a berendezés kevés helyszíni szerelést igényel, valamint az épületen kívüli felállítása miatt helyet takarít meg az épületben, ill. minimalizálja a szükséges helyfelületet.

A berendezés rugalmasan a helyi adottságokhoz illeszthető, a talaj minden hagyományos energiaforrásához csatlakoztatható. A koncepció megvalósítására pályázati támogatás is igénybe vehető a kis- és középvállalkozások számára.

A tervezéstől az üzemeltetésig – bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Tekintse meg fejlesztéseinket